Openbare Basisschool Den Biekûrf

 

De bovenbouw

Schooljaar 2016-2017

 

September 2016

 

We zijn het schooljaar goed en actief gestart! Maandag kregen we op onze eerste schooldag een heerlijke warming up van juf Anneke. Daarna hebben we met elkaar het spel levend memorie gespeeld. Het was erg leuk! We kunnen het schooljaar goed beginnen!

 

 

Woensdag 7 september hebben we een praktische rekenles gedaan met groep 6, 7, 8. Het onderwerp was meten. We zijn op het schoolplein aan de gang gegaan met het opmeten van het fietsenhok, het schoolplein, de inhoud van de zandbak, de ramen in hoogfte en breedte en het hek van school. Dit was heel leerzaam (en leuk!). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Max moest bij zijn project een ei naar beneden laten vallen zonder dat hij kapot zou gaan. Opdracht was om iets om het ei heen te maken waardoor het ei veilig omhuld zat.

 

 

Op donderdag 22 september zijn we op schoolreisje geweest. Een aantal kinderen hebben daarvan een verslagje gemaakt:

 

 

Schoolreisje

Wij gingen met schoolreisje naar Duinoord. Veel kinderen hadden snoep mee in de bus.

Toen we er waren konden we naar binnen en hadden we even wat gegeten toen gingen we spelen veel kinderen gingen meteen naar het klimbos een paar kinderen hadden een blessure opgelopen maar gelukkig komt het allemaal goed.er waren springkussens trampolines en nog veel meer ook kon je lasergamen. Bij het klimbos heb je 8 banen en 1 is het makkelijkst en 8 acht het moeilijkst. Je hebt kinderspeeltjes en binnen heb een speelparadijs. Je had een hal en daar kon je onbeperkt eten. Je kon daar ook Kwatrijden maar dat ging op oude slakken tempo. Er was ook een hele gave eekhoorn en die heet mazzel.  

Eline & Eva # de mazzel!!

 

 

Oktober 2016

 

 

Op 5 oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek geopend. Het thema dit jaar is "voor altijd jong". Jip en Janneke wilden graag samen spelen maar wisten niet goed hoe. Ze besloten naar oma te gaan, want die heeft altijd van die leuke plannetjes. Bij oma aangekomen zien ze een enorme tijdmachine staan. Oma gaat erin en....komt eruit als hele andere oma's! De eerste oma ging heel ver terug in de tijd, de oma's erna kwamen steeds iets dichterbij de tijd van nu. Totdat hippe oma uit de tijdmachine kwam. Oma met een knalroze broek, knalroze haar én een IPad! Samen met alle andere oude oma's danste zij op een heel hip nummer van Beyonce. Het was een geslaagde opening van een hele leuke en leerzame Kinderboeken- en projectweek!

 

 

 

Op vrijdag 7 oktober is groep 7 en 8 naar de Witte Molen in Meeuwen geweest. meneer Jan van Gelder heeft ons heel veel uitgelegd over de molen en het malen van graan. We mochten zelfs, na goede veiligheidsafspraken met Jan, helemaal in de kop van de molen kijken!

 

 

 

 

 

 

 November 2016

 

Op woensdag 9 november heeft Noa haar spreekbeurt gehouden over plastic. Nadat zij haar presentatie in de klas had gehouden zijn we als verrassing naar Oerlemans Plastic in Giessen gegaan. Daar kregen we een rondleiding van haar vader over het werk wat Oerlemans Plastic allemaal doet. We vonden het allemaal erg interessant en hebben veel geleerd over het hele proces van ontwerp tot plastic tasje of verpakkingsmaterialen.

 

 

 

 

 

O.B.S. Den Biekûrf Broeksestraat 4a 4269 VA Babyloniënbroek 0416-351622  |  info@denbiekurf.nl