Openbare Basisschool Den Biekûrf

 

De onderbouw

Komende dinsdagmiddag gaan we met groep 1,2 en 4 naar het sinterklaashuis in Waalwijk. We vertrekken stipt om één uur en zijn waarschijnlijk wat later terug op school.

We verwachten tussen kwart over drie en half vier.

Hopelijk wordt het een bezoek dat de kinderen niet snel zullen vergeten.

 

 

 

Een kijkje in de kleuterklas afgelopen week.

Een cooperatieve werkvorm: werken in tweetallen. Hierbij moest de een vertellen (n.a.v. een bouwtekening) wat de ander moest doen.

En natuurlijk werd er gecontroleerd of het goed gedaan was.

 

 

 

 

 

Tekenen over Kleine Muis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijven met schelpenzand.

 

 

 

 

 

Kleine Muis is nog steeds een hot item in onze groep. Een belangrijk facet van het boek is meten. Hoe krijgt muis zijn grote appel toch in zijn huis?

Afgelopen week werd er veel gemeten, plattegronden gelezen, bouwwwerken gemaakt naar aanleiding van een bouwtekening,gewerkt met de begrippen vol-leeg,lang-kort,dik-dun,smal-breed, passen en meten, geteld enz.Eigenlijk teveel om op te noemen.

Komende week ronden we dit project af en gaan we met de hele school aan de slag met het project "Media".

 

 

 

 

 

 

 

   gooien met de dobbelsteen en dan het aantal  "slablaadjes" in het hol van konijn leggen.

 

 

 

Natuurlijk vergeten we Sinterklaas niet. Dit gaan we na ons uitstapje oppikken, want....

Op dinsdagmiddag 22 november brengen de groepen 1,2 en 4 een bezoek aan het Sinterklaashuis in Waalwijk. Om kwart voor twee worden we in Waalwijk verwacht, dat betekent dat we om 1 uur echt allemaal in de auto moeten zitten om te kunnen vertrekken. Ons bezoek duurt een uur. Waarschijnlijk gaan we het niet redden om  om 3 uur bij school te zijn, dus zal het iets later worden.Iets om vast te noteren in uw agenda.

Reuze spannend allemaal. 

 

Sinds enkele weken oefent Toon Boots in onze groep. We wensen Toon een fijne, leerzame tijd toe op den Biekurf.

 

 

 

 

Een jarige

We begonnen de eerste dag na de vakantie al goed, want er was meteen feest. Yinthe was 5 jaar geworden en dat moest gevierd. Eerst werd er met de hele school gezongen  en daarna vierden we feest in de klas . Daar hoorde natuurlijk ook het uitblazen van kaarsjes bij.

 

 

Herfst

Een schoolplein vol met bladeren, nou daar wisten de kleuters wel raad mee. Met bezems harken en scheppen werden de blaadjes bij elkaar geveegd op een grote hoop. Daarna werden er zorgvuldig planken omheen gezet om er toch vooral voor te zorgen dat de blaadjes niet wegwaaiden. Dat het buitespelen veel te kort was lieten de kids dan ook duidelijk merken.

Gelukkig vallen er nog veel blaadjes, dus is het nog niet gedaan met de pret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vakantie is weer voorbij. Maandag gaan we er weer met frisse moed tegenaan. De komende weken gaan we werken over het boek "Kleine muis zoekt een huis".

Wat doet kleine muis als ze een grote appel vindt die niet in haar huisje past?

Ze gaat op zoek naar een nieuw muizenhuis en wij gaan haar daarbij helpen.

 

 

 

Verkeersweek

Afgelopen week stond in het teken van verkeer. Maandag gingen we met de hele school naar Wijk en Aalburg, voor onze groep was er een circuit uitgezet. De kinderen konden ervaren hoe je oversteekt, gebruik maakt van een zebra en hoe een verkeers-/voetgangerslicht werkt . Er waren ook allerlei voertuigen die op "straat reden", zoals een auto, fiets, scooter en een vrachtauto.

Pop Albert was er ook. Hij leerde ons hoe je een autostoeltje goed moet gebruiken en zeker hoe je de gordel goed vast moet maken, want doe je dat niet dan kon iedereen zien wat er gebeurt.

Het was een zinvolle, leerzame ochtend.

Met dank aan de ouders die gereden hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook werden op woensdag de fietsen gecontroleerd.Voor de kids wel spannend of alles klopte. Pieter had de dag ervoor een goede oplossing. "Ik neem mijn fiets niet mee hoor,dan krijg ik tenminste geen problemen"

 

Kinderboekenweek 

Het was een week boordevol activiteiten. Elke ochtend kwam er een opa of ma om voor te lezen.

We deden in de klas van alles rondom Jip en Janneke en we maakten de nodige uitstapjes.

Woensdag gingen we naar het Speelgoemuseum in Oosterhout en vrijdag naar Altenahove.Beide uitstapjes waren een succes.

 

De kinderen van de bovenbouw hadden een boek gemaakt van Jip en Janneke en natuurlijk moest dat voorgelezen worden.

 

 

Donderdag was er de voorleeswedstrijd en wel drie kanjers uit groep 2 deden mee, Annika, Pieter en Yinthe. Super stoer om voor een volle zaal voor te lezen en ze deden het ook heel erg knap.

 

 

 

 

 

            

Onze drie kanjers

 

 

 

 

 Hoe goed kun je je voorbereiden op een voorleeswedstrijd. Yinthe was voor schooltijd al druk aan het oefenen in de klas .

 

 

 

 

 

Komende week gaan we veel op pad. Woensdag naar het speelgoedmuseum en vrijdag naar Altenahove. Voor beide activiteiten zoeken we nog verhogers voor de kleuters. Heeft u er één over , wilt u dat dan doorgeven aan één van de juffen.

 

 

Het was een spetterende start van de kinderboekenweek afgelopen woensdag. Een zaal gevuld met o.a. oma's en opa's, een schitterend schimmenspel van juf Lian en zelfs nog dansende oudjes in de school.

 

 

 

In de klas was groep 2 heel druk in de weer met het stempelen van woordjes, zoals jip, janneke,takkie.

Het was best moeilijk, want wat lijken heel veel letters toch ontzettend veel op elkaar.

 

 

Cooperatief werken is een vaste activiteit op de maandag. Deze keer moest er in tweetallen aan elkaar verteld worden wat er te zien was op het plaatje wat ieder kind uit het Taalmandje gevist had.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderboekenweek

De komende weken staan in het teken van de kinderboekenweek .Het thema is "Voor altijd jong". Natuurlijk horen hier ook opa's en oma's bij en dat zal zeker gaan gebeuren.

In de groep werken we over Jip en Janneke en we gaan van alles bekijken en bezoeken. Het gaan vast leuke ,leerzame weken worden.

 

 

 

De speelgoedkring

 

Vrijdagochtend hebben we in onze groep altijd "de speelgoedkring". De kinderen mogen iets meebrengen en daar in de kring iets over vertellen of de vragen van de andere kinderen beantwoorden.

Tijdens de werkles mag er met het meegebrachte speelgoed gespeeld worden.

Vrijdag was Niels verkleed als brandweerman. bij het buitenspelen was zijn fiets een brandweerauto, maar ja, hij had natuurlijk ook een ladder nodig, die eigenlijk wel op zijn brandweerauto moest passen. We gingen op zoek en vonden een trapje wat aan zijn voorwaarde voldeed.

Dat het trapje een uitkomst was bleek wel uit de "noodkreten" van de kinderen, want opeens kon er niemand meer van het klimrek. Gelukkig bood brandweerman Niels hen een helpende hand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Afgelopen week was er natuurlijk ons schoolreisje. We gingen naar "Duinoord" waar je lekker kon klimmen en klauteren.

Op het schoolplein hadden we al een klein voorproefje.

 

 

Schooljaar 2016-2017

 

 

Een nieuw schooljaar.

 

De vakantie zit er weer op en afgelopen week zijn we weer met frisse moed begonnen. Dit schooljaar hebben we weer een groep 2 en een groep 1 in de onderbouw.

Na maandag eerst maar eens de spieren los gemaakt te hebben was er in de klas natuurlijk van alles te vertellen over wat iedereen in de vakantie beleefd had.

We hadden deze  week ook al meteen visite van Minnie de Muis. Ze had een mooi prentenboek meegenomen . Het boek heet "Wat hoor ik toch?

Minnie vond het eerst wel heel eng in de klas maar gelukkig konden de kinderen haar vreselijk op haar gemak stellen, zodat een ieder daarna lekker kon genieten van haar meegebrachte boek.

 

 

 

Een nieuw thema en wel "Dieren"

Bij dit thema staat het verhaal "Een echte papegaai"centraal en natuurlijk hebben we er al tal van activiteiten omheen gedaan.

 

 

Zoals meten hoe lang je bent en dan daarna even de grote billenshow.

 

 

 

 

 

Opeens was er een doos in de klas ...en wat zat daarin?

 

 

 

We kregen een oerwoud op het bord.

 

 


Schrijven met scheerschuim. succes verzekerd.

 

Coöperatief werken in tweetallen met de opdracht: Maak samen de puzzel.

 

 

 

 

 

O.B.S. Den Biekûrf Broeksestraat 4a 4269 VA Babyloniënbroek 0416-351622  |  info@denbiekurf.nl